Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
info groep 5
11 avril 2013

Woensdag 10 april 2013

Beste ouders,

hebben jullie de mooie pop-up kaarten al aan de spiegel zien hangen die de kinderen maakten ? Niet iedereens kaartje hangt erbij.... sommige kinderen werken zo in detail, dat ze het verhaal maar niet afkrijgen. Van een motivatie gesproken.

Volgende week is het echt de allerlaatste dag om alles in te leveren. Want ons nieuwe thema is gelanceerd. We gaan de kinderen eenvoudige plot-verhaaltjes laten schrijven voor een poppenkastvertelling, waarbij ze dialogen moeten verzinnen en twee personages vorm geven. Misschien hoorden jullie ook al enige reactie op het poppenkastspel van Eline de afgelopen weken ? Deze keer speelden we met z'n tweeen. De kinderen zijn gek op de avonturen van de karate-oma, de wolf, Oscar en de anderen.

Voor spelling deden we opnieuw instructie en inoefening van de spellingregels bij werkwoorden in de tijd van nu. Ik wil de ouders gerust stellen dat de spellingregels niet meteen spontaan worden toegepast door alle kinderen. Bij kinderen van die leeftijd is het echt noodzakelijk telkens weer opnieuw, te oefenen en te herhalen. We voegden er deze keer een extra moeilijkheid aan toe, nl jij speelt ! wordt : speel jij ? (-t- valt weg als je een vraagje maakt, maar alleen bij -jij- en -je-)

Sommige kinderen hadden al materialen mee voor het ontwerpen van de poppenkastpersonages/poppen. We zoeken lapjes stof en wol en knopen en stickertjes en rolletjes.

Groetjes en tot woensdag.

 

 

Publicité
Publicité
Commentaires
info groep 5
Publicité
Archives
Publicité