Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
info groep 5
30 mai 2013

Blog van 29 mei 2013

 

 

Beste ouders,

Wie nog niet is ingeschreven voor het OUDERCONTACT, gelieve dit zo snel mogelijk te doen. De lijst hangt uit in de gang. Het is voor mij als leerkracht heel belangrijk met jullie van gedachten te wisselen omtrent jullie kinderen, of het nu gaat om het leren op zich, de ontwikkeling, maar ook de perspectieven voor de toekomst.

Gisteren herhaalden we “lange en korte klanken”. Vooral auditief  lijkt dit nog nodig te zijn, in functie uiteraard van het correct spellen.

We herhaalden de “-uw-, -ieuw- en de –eeuw- woordjes” en leerden nieuwe woorden .

De kinderen werkten aan een duo-taak rond het thema “een schoolreisje door de kinderen georganiseerd”. Daarna gingen we democratisch kiezen voor het groepje dat de meest originele schoolreis had voorgesteld aan de groep, rekening houdend met enkele voorwaarden:

-          Niet te ver

-          Dagtripje

-          Met de bus

-          Niet te duur

Daarna kregen de kinderen een verhaal te horen van Josje. Daarbij dienden de kinderen  elementen uit de tekst te verwerken in cartouches, naar analogie van de kunstenaar Kadinsky. Volgende week schrijven de kinderen aan de hand van de cartouches hun versie van het verhaal op.

Voor huistaak: een spreekbeurt over “Verzamelen” met max 3 voorwerpen uit die verzameling.

Verder oefenen we voor de allerlaatste schooldag verder de poppenkast in, maar omdat het vrij podium is komen ook andere initiatieven aan bod. De kinderen kiezen zelf of ze willen optreden of niet, maar dienen volgende woensdag duidelijk aan te geven wat ze willen doen, zodat we een draaiboek kunnen opmaken.

Ik zou zeggen, prettige week nog, maar als ik de aanhoudende kou en regen in acht neem, lijkt me dat wel wat cynisch,

Marieleen 

Publicité
Publicité
Commentaires
info groep 5
Publicité
Archives
Publicité