Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
info groep 5
16 mai 2013

15 mei 2013

Beste allemaal,

het was zo fijn alle kinderen weer terug te zien na een hopelijk deugddoende vakantie... Gebruinde gezichtjes en iedereen enthousiast om verhalen te vertellen.

Na ons kringgesprek oefenden we opnieuw alle spellingregels in die dit jaar al werden aangebracht. Het lijkt wel een beetje op drillen, maar het is en blijft nodig. Nog niet iedereen past de regels toe ! En het doel is dat dit correct spellen geautomatiseerd wordt.

Dit jaar moeten de kinderen er ook in slagen een eenvoudige tot complexere diaoloog te schrijven. Wij deden dit in functie van een poppenkastspel. En we oefenden al een eerste keer in de klas. De dialogen dienen tegen volgende week netjes uitgeschreven te zijn en afgewerkt. Er dienen 2 tot 3 personages in voor te komen en een plot (gebeurtenis). Verder wordt de kinderen aangeraden zich niet te veel te baseren op gekende sprookjes. Ze dienen zelf hun personages vorm te geven en hun creativiteit aan te spreken. Er dient een verhaallijn in te zitten die voor andere kinderen verstaanbaar is. Dat beloofd een succes te worden, de eerste try-out deed ons al bulderen van het lachen.

Actief luisteren en feedback geven oefenden we in met een boek over Otto en zijn verzameling schelpen. Dit boek is uit te lenen in onze bieb, en een echte aanrader. Zeker nu de kinderen ook allemaal wel eens willen uitpakken met hun verzameling. Dat organiseren we einde schooljaar.

Prettig weekend, en laat het donkere, grijze, natte, koude weer snel ommekeer maken en de zon ons verrassen.

Marieleen

Publicité
Publicité
Commentaires
info groep 5
Publicité
Archives
Publicité