Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
info groep 5
17 avril 2013

woensdag 17/04

Beste ouders, deze week hebben we de voorlaatste keer de vervoegingen van de werkwoorden in de tegenwoordige tijd (nu) ingeoefend. Volgende week komt er een toets. Na de vakantie starten we dan met de verleden tijd (gisteren en wat voorbij is).

Sommige kinderen kregen een extra inoefenblaadje mee naar huis, anderen moeten gewoon alle oefeningen nog eens herhalen die we in de klas maakten.

Daarna las ik een verhaal voor over "wee wee wee punt muis punt en el" over een Muis die ondanks vele mislukte pogingen gelukkig te worden met een man, uiteindelijk kiest voor een vrouw. Daarbij maakt ze gebruik van een internetsite. De kinderen leerden hun mening formuleren en het verhaal waarderen. Daarbij werd bewust het woordje "leuk" geweerd !

We vergeleken de eigenschappen van een verhaal en een dialoog en probeerden de eerste zinnen te citeren die onze poppenkastfiguren volgende week naar voor brengen. De kinderen gaan dus een eenvoudig script met twee personages presenteren aan de klasgenoten. De kinderen moeten eenvoudige poppen maken, met veel suggestie en niet te veel tijd steken in het knutselen. De dialogen zijn als creatieve schrijfoefening veeeeel belangrijker.

Dan speelden Eline en ik nog een poppenkastverhaal over Oscar en de jager. En hop, alweer was het tijd,

Wat vloog die dag weer voorbij!

 

Marieleen

PS Hier een briefje van onze bibliothecaris Wilfred nav de vele wensen voor spoedig herstel van onze kinderen.

Lieve kinderen en juffen,

Olivier en ik zijn heel blij met jullie tekeningen. De boten, huizen, prinsessen, boeken, helikopters, bibliotheken, zonnetjes zijn vol kleur.

Het gaat veel beter met ons en we denken al niet zoveel meer aan de narigheid. Ik ben nog niet terug in de bibliotheek vandaag, maar het duurt niet zo lang meer voordat ik weer tussen onze mooie boeken en tussen jullie ben.

 

Liefs,

Wilfred

 

Publicité
Publicité
Commentaires
info groep 5
Publicité
Archives
Publicité