Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
info groep 5
4 avril 2013

Beste ouders, deze week organiseerden we "Het

Beste ouders, deze week organiseerden we "Het grote dictee der Nederlanden" Uit al onze vorige dictees werden er 20 woorden uitgekozen die de kinderen, nu ze al heel wat spellingregels hebben geleerd, moeten correct kunnen schrijven. Kijken jullie met het kind de resultaten even na !

De persoonlijke versies van het verhaal "Kom je ook uit een ei ?' krijgen stilaan vorm. Vandaag heeft Penelope als eerste een mooie voorleessessie gerealiseerd voor twee kleuters uit de groep van Maggy. Ze had een zeer gedetailleerde, maar creatieve pop-upkaart gemaakt met alle figuren uit het verhaal. De kleuters hingen aan haar lippen.

De andere kinderen krijgen nog tot volgende les tijd hun verhaal af te maken en hun kaart te realiseren. Daarna starten we met een nieuw thema.

We pakten de vervoeging van de werkwoorden aan in d tijd van "NU". We leerden wat een infinitief is, wat een stam is en hoe we ons werkwoord aanpassen aan het onderwerp. We leerden dat -v- vaak -f- wordt, zoals bij leven, en -z- vaak -s- wordt zoals bij lezen. We ontdekten dat er ook werkwoorden zijn die niet op -en- eindigen en dat de spellingregels ook bij werkwoorden moeten toegepast worden zoals vb bij gaan - ga- gaat. En natuurlijk "zijn" als het meest vreemde :-)

We oefenden enkele werkblaadjes in en komende week wordt getest in een dictee of iedereen begrepen heeft hoe het in mekaar zit.

Want dan gaan we over naar de tijd van "Vroeger"

Dan gezellig met zijn allen genieten van de poppenkast met Eline en het stuk "De billenbijter". Pret verzekerd !

Tot volgende week.

De kinderen mogen stukjes stof uit oude kleren meebrengen, een oude kleurrijke sok, of andere dingen die kunnen dienen om zelf een poopenkastverhaal te realiseren.

Publicité
Publicité
Commentaires
info groep 5
Publicité
Archives
Publicité